Fout
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.
Afdrukken

Recreatie jeugd

Share

Binnen Het Twentse Ros is er één jeugdafdeling voor rijders van 6 tot 14 jaar.

Voorop staan plezier en uitdaging in de sport. Ook zijn er het gehele jaar door activiteiten waardoor afwisseling zorgt voor nog meer motivatie voor de sport.

De recreatiegroep fietst wekelijks onder leiding van trainers/begeleiders en vaak ook enthousiaste ouders. Behalve interesse kweken en plezier voor de sport wordt er ook gewerkt aan conditie en technische vaardigheden.

Het is mogelijk om binnen deze afdeling lid te worden van het wedstrijdteam.

De jeugdafdeling van mountainbike vereniging het Twentse Ros is al geruime tijd actief op de zaterdagmiddag. Volgens ons (trainers/begeleiders) is dit tot ieders tevredenheid. Door de toename van nieuwe jeugd leden is er de behoefte gekomen om de regels die gelden voor de jeugd afdeling uit te werken. Deze regels zijn bedoeld om eventuele onduidelijkheden weg te nemen.

Trainingen:

Er wordt één keer in de week met de jeugd getraind op zaterdagmiddag. De training begint in de wintertijd om 13:30 uur en in de zomertijd 14:30, de training duurt 2 uur. 

Instroomgroep:

De instroomgroep traint ook op zaterdagmiddag, de aanvangstijden zijn gelijk aan de jeugdtraining, echter de training duurt 1,5 uur.

 Voor alle groepen vinden wij het belangrijk dat je 10 minuten voor het begin van de training aanwezig bent voor het afstellen van de fiets en helm. De jeugd wordt ingedeeld naar leeftijd en vaardigheid. Momenteel heeft de Twentse Ros 6 jeugdgroepen in de reacreatieafdeling.

Afmelden:
Afmelden voor de zaterdag training kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er kan ook op dinsdag getraind worden door de kinderen die wedstrijden willen gaan rijden.

In principe gaan de trainingen onder alle (weers-)omstandigheden door, mits de veiligheid is te garanderen (denk hierbij aan sneeuw en ijs) (trainingen in de schoolvakanties gaan alleen door bij voldoende belangstelling).

Verzamelen voor de training is bij het clubhuis op het terrein van het Outdoor Challenge Park gelegen op het Hulsbeek, Bornsedijk 105 in Oldenzaal.


De trainer is verantwoordelijk voor de indeling van deze groepen. Aan bod komen techniek, conditie en snelheidstraining. De trainers verzorgen dit op een plezierige en speelse manier. Ouders zijn welkom op de daarvoor geplande oudermiddagen.

Materiaal:
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen materiaal.
Bij niet-deugdelijk materiaal (remmen en het niet dragen van een helm etc.) mag de trainer je niet aan de training mee laten doen. Het is verstandig om een fietstasje te hebben met minimaal een reserveband en bandenlichters en een klein gereedschapsetje. Zorg er altijd voor dat je een bidon met drinken bij je hebt. Mountainbiken is een intensieve sport en drinken tijdens de trainingen is erg belangrijk!

Verantwoordelijkheid deelname: 
Elke deelnemer aanvaardt zijn / haar eigen verantwoordelijkheid.

Mountainbike vereniging het Twentse Ros en haar begeleiders kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade / letsel als gevolg van een door haar georganiseerde activiteit of training.

Tijdens de trainingen:
Er wordt per groep altijd met minimaal twee begeleiders gefietst: de voorrijder en de achterrijder. De voorrijder bepaalt het tempo. De groep wordt afgesloten door de achterrijder. Iedereen fietst altijd tussen de voor- en achterrijder.
De trainers / begeleiders beschikken over rugzakken met EHBO materiaal en een beperkt aantal reserveonderdelen. Gebruikte reserveonderdelen zijn voor rekening van de gebruiker. De trainers / begeleiders zullen altijd een mobiele telefoon met nummers bij zich hebben. Ook is er tijdens de trainingen de beschikking over een aantal portofoon zodat de trainers / begeleiders met elkaar in contact staan.

TIP:
zet je eigen telefoonnummer en adres op  de achterkant van je stuurbordje zodat wij, als het nodig is, de mogelijkheid hebben om contact met jouw ouder(s) / verzorger(s) op te nemen. Kleding: Uiteraard heeft Mountainbike vereniging het Twentse Ros haar eigen clubkleding. Bij temperaturen onder de 15 graden is een langebroek, een shirt (jas/trui) met lange mouwen verplicht. Tijdens alle trainingen en gezamenlijke tochten is het verplicht een goedgekeurde helm en (fiets) handschoenen te dragen.

We hebben 190 gasten en geen leden online

Contact

Secretariaat@mtbhettwentseros.nl

Accommodatie/clubhuis:
Outdoor Challenge Park
Bornsedijk 105, 7576 PG Oldenzaal