Jeugdkamp MTB Het Twentse Ros 19 en 20 mei

Het allereerste kamp voor de jeugd was een groot succes. Met 53 kinderen, de activiteitencommissie en trainers en begeleiders was het scoutinggebouw in Rossum gezellig vol.
Zaterdagmorgen om 10.00 uur kon iedereen zich melden en installeren.
Bij het melden werd er ook een prijsvraag ingevuld: hoeveel wasknijpers zitten er in de glazen pot.

’s Middags hebben we heerlijk aan lange tafels buiten gegeten. Het brood het weekend werd beschikbaar gesteld door Bakker Roeland. Bakker Roeland bedankt!
Daarna was het tijd voor spelletjes op het grote veld. Ondanks de hitte deed iedereen fanatiek mee. Tussen alle activiteiten door kon er gefietst en gespeeld worden. Sommige kinderen hadden wel 20 km op de teller staan, alleen door rondjes te fietsen op het terrein.
Het avondeten bestond uit macaroni en als toetjes konden er marshmallows geroosterd worden boven het kampvuur.
Rond de klok van 20.00uur werden de kinderen die niet bleven slapen opgehaald en werd ook de uitslag van de prijsvraag van het aantal wasknijpers in de glazen pot bekend gemaakt.
De prijs was een fietsshirt van Zwiep Fietsen.
Deze werd gewonnen door Menno Hemel juiste aantal wasknijpers raadde.

Menno Gefeliciteerd en Zwiep Fietsen bedankt voor het fietsshirt!

Het avondprogramma bestond uit een wandel/spooktocht. Verdeeld over 4 groepen gingen de kinderen op pad. De ene groep heeft iets verder gelopen dan de andere, maar de pret was er niet minder om. Daarna lekker naar bed en de (iets) ouderen konden nazitten bij het kampvuur.
De eerste kinderen waren om 6.00 al weer wakker. Dus om 8.00 ontbijten is voor de meesten dan geen probleem ??. Daarna was het tijd voor een toertocht. De oudste jeugd ging richting Springendal en de instroom richting Denekamp. Onderweg heeft iedereen nog een lekker ijsje gegeten.
Bij terugkomst stond de lunch klaar en toen was het tijd om op te ruimen.
Namens de activiteitencommissie wordt iedereen bedankt. Allereerst de enthousiaste kinderen, begeleiders, vrijwilligers en sponsoren. Misschien tot volgend jaar, dan wordt het vast weer zo gezellig.