Link naar video’s en foto’s jeugdkamp 2019

klik hier

 

Welkom bij de jeugdafdeling van MTB Het Twentse Ros!
Leuk dat je als jeugdlid gaat mountainbiken bij onze vereniging. Of je wedstrijden gaat rijden of recreatief wilt mountainbiken, plezier in de sport staat bij ons altijd voorop.
We hebben een aantal zaken op een rijtje gezet, om je snel wegwijs te maken binnen onze jeugdafdeling, zodat je weet wat er van jou en je ouder(s)/verzorger(s) verwacht wordt.

De jeugdafdeling bestaat uit een recreatiegroep en (toekomstige) wedstrijdrijders van 6 tot 18 jaar in verschillende niveaus.
Voorop staan plezier en uitdaging in de mountainbikesport.
De recreatiegroep fietst wekelijk onder leiding van ervaren (gediplomeerde) trainers, begeleiders en vaak ook enthousiaste ouder(s)/verzorger(s).
Behalve interesse kweken en plezier voor de sport, wordt er in 9 leeftijdsgroepen gewerkt aan o.m. conditie en technische vaardigheden. Ook worden er het gehele jaar door afwisselende activiteiten georganiseerd.

Trainingen:

Er wordt met de jeugd getraind op de zaterdagmorgen.

De trainingen starten om 09:30 en in de wintermaanden om 10:00 uur.

De jeugd wordt door de trainers ingedeeld naar leeftijd en vaardigheid. Momenteel heeft de recreatieafdeling 9 jeugdgroepen  groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en tienergroep).
De training van groepen duurt 2 uur van april tot november en in de wintermaanden duren alle trainingen 1,5 uur.

 

Verzamelen doen we in principe op het terrein van het Outdoor Challenge Park gelegen op het Hulsbeek, Bornsedijk 105 in Oldenzaal.

Op elke 3e zaterdag van de maand vertrekken we vaak vanaf een andere locatie.

(In de WhatsApp-groepen komen de locaties waar we verzamelen.)

We vinden het belangrijk dat je 10 minuten voor het begin van de training aanwezig bent voor eventuele mededelingen en een fiets- en helm controle.

In principe gaan de trainingen onder alle (weers-)omstandigheden door, tenzij we inschatten dat het onvoldoende veilig is (denk hierbij aan storm, sneeuw en ijs). Eventuele trainingen in de schoolvakanties gaan alleen door bij voldoende belangstelling.

Tijdens de trainingen:

Er wordt per groep altijd met minimaal twee begeleiders gefietst: de voorrijder (trainer) en de achterrijder (begeleider). De voorrijder bepaalt de route en het tempo. De groep fietst altijd tussen de voor- en achterrijder(s).
Aan bod komen mountainbike techniek, conditie en snelheidstraining. Op een ontspannen, plezierige en speelse manier proberen we nieuwe uitdagingen aan te gaan en de jeugdleden handige mountainbike vaardigheden aan te leren. Ouders/verzorgers zijn welkom om, in overleg, mee te fietsen.
De trainers/begeleiders beschikken over rugzakken met EHBO-materiaal en (een beperkt aantal) reserveonderdelen. Benodigde reserveonderdelen zijn voor rekening van de gebruiker.

Afmelden:

Afmelden voor de zaterdagtraining kan per e-mail via jeugd@mtbhettwentseros.nl.

Wedstrijdgroep:

Het is mogelijk om binnen de jeugdafdeling lid te worden van de wedstrijdgroep.
Voor fanatieke jeugdleden die mountainbike wedstrijden (willen gaan) rijden, worden op de dinsdagavond trainingen verzorgd. Deze trainingen zijn intensief en hebben een minder recreatief karakter.

Materiaal:

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen materiaal.
We vertrouwen er op dat je netjes om gaat met je spullen: ‘als je goed bent voor je fiets, is de fiets ook goed voor jou’.
Bij niet deugdelijk materiaal mag de trainer je niet aan de training mee laten doen.
Het is verstandig om een fietstasje te hebben met minimaal een reserveband, bandenlichters en een klein gereedschapssetje.
Zorg er altijd voor dat je een bidon met drinken bij je hebt. Mountainbiken is een intensieve sport en drinken tijdens de trainingen is erg belangrijk!

Proeflessen:

De proeflessen voor de jeugd beginnen altijd de eerste zaterdag van de maanden maart, april en september. Een proeflidmaatschap houdt in dat je één maand kosteloos lid bent van Mountainbike vereniging Het Twentse Ros en de NTFU.
Na aanmelding krijg je van de jeugdafdeling een bevestiging met de vier aaneengesloten data.
Als proeflid krijg je de mogelijkheid om voor een aantal weken een clubfiets in bruikleen te nemen.

 

Kleding:

Uiteraard heeft mountainbikevereniging Het Twentse Ros haar eigen clubkleding. Deze is te bestellen via deze site.
Bij temperaturen onder de 15 graden is een lange broek en een shirt/jas met lange mouwen verplicht. Bij regen of sneeuw is het dragen van een regenjasje met klem aan te raden.
Tijdens alle trainingen en gezamenlijke tochten is het verplicht een goedgekeurde helm en (fiets)handschoenen te dragen.

Stuurbord:

Als jeugdlid krijg je een stuurbord met je naam.

Tip: zet een mobiel telefoonnummer van je ouder(s)/verzorger(s) op de achterkant van je stuurbord zodat wij, als het nodig is, de mogelijkheid hebben om contact op te nemen.

Verantwoordelijkheid:

Elke deelnemer aanvaardt zijn/haar eigen verantwoordelijkheid. Ouders/verzorgers zijn als wettelijk vertegenwoordigers altijd eindverantwoordelijk voor hun kind.

Mountainbike vereniging het Twentse Ros en haar begeleiders kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enige vorm van schade/letsel als gevolg van een door haar georganiseerde activiteit of training.

ClubcodeJeugd:

  • Wij fietsen en werken samen.
  • Wij luisteren naar elkaar en iedereen hoort er bij.
  • Wij doen niet iets bij een ander dat we zelf ook niet prettig vinden.
  • Wij blijven van elkaar en elkaars spullen af.
  • We hebben respect voor de natuur en anderen die we onderweg tegenkomen.
  • Wij zijn sportief en hebben plezier!
  • Spreekbeurt Mountainbiken


Respect other | Respect the rules | Respect the track | MTB Het Twentse Ros