De recreatiegroep staat voor “mountainbiken voor en door onze leden”, waarbij het sociale, recreatieve en sportieve aspect voor iedereen aanwezig is. Binnen de recreatiegroep worden het gehele jaar activiteiten en trainingen georganiseerd, alsook door leden onderling afgesproken voor toertochten en marathons of ander aan het mountainbiken gerelateerde activiteiten. Kijk voor de geplande activiteiten in onze agenda.

Onze trainingen op de woensdagavond staan voornamelijk in het teken van het verbeteren van de fietstechniek, maar ook is er ruimte om gezamenlijk een ronde te gaan fietsen of de conditie te verbeteren. Dit allemaal op de prachtig mountainbike route van het Hulsbeek (in beheer van onze vereniging), en natuurlijk de uitdagende omgeving rondom Oldenzaal. Het standaard vertrekpunt is onze “Drekstek” op het terrein van Outdoor Challange Park (OCP) waar een kleine technisch mankement nog snel opgelost kan worden of een tas achtergelaten kan worden tijdens de training. Na afloop is er de mogelijkheid om gezellig met elkaar na te zitten in de “kantine” van OCP.

Trainingen

De woensdagavondtraining start bij onze “de drekstek” op het terrein van OCP, Bornsedijk 105, 7576 PG Oldenzaal op het Hulsbeek P4 (aan de zijkant langs het fietspad).
We verzamelen om 18:45 bij onze “de drekstek” en vertrekken om 19:00.
De trainingsgroepen vertrekken met een begeleider naar verschillende locaties en zijn rond 21.00 uur weer terug. Er wordt getraind in verschillende niveaugroepen, van beginner tot gevorderd. Nieuw dit jaar is een speciaal programma voor de liefhebbers van de lange afstand.
In de trainingen komen onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Remmen / balans
  • Obstakel / wortelpassage
  • Bochten / behendigheid
  • Tijdrit / interval
  • Klimmen / dalen

Ook in de wintermaanden wordt er door de liefhebbers doorgefietst in aangepaste vorm, zodat je ook deze maanden sterk en vitaal blijft. Dit natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden en hierbij is goede verlichting vereist.