Snerttocht 2022

Datum:
Starttijd
Afstanden:

13 Februari 2022
9:30 uur parkeerplaats OCP
40 en 55 kilometer

Eindelijk mogen we als vereniging weer wat organiseren en om het jaar dan maar gelijk goed te beginnen hebben we een leuke toertocht voor jullie uitgezet! De snerttocht is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen en zal zijn naam zeker eer aan doen!
De route is een aaneenschakeling van routes die we op woensdagavonden fietsen, dus niet geheel onbekend terrein voor jullie. Echter is deze route nu uitgezet als een GPX-route en zal dus met behulp van een navigatie systeem gereden moeten worden.

De route start vanaf de parkeerplaats bij OCP en gaat natuurlijk als eerste een stuk over onze eigen MTB-route het Hulsbeek. Al vrij snel verlaten we deze weer om dan over te stappen op brede zand- en gravelpaden. Dit blijft zo tot aan de pauzeplek op zo’n 24 kilometer alwaar je op adem kunt komen onder het genot van een lekkere kop snert en roggebrood met spek. De munten voor de nazit krijg je hier ook overhandigd. Na de pauze gaan we verder en zien we de route veranderen in wat meer singletracks en beginnen de hoogtemeters je beenspieren te prikkelen. Op het 27 km punt is het tijd om te splitsen en gaan de rijders van de 40 km route rechtsaf en de rijders voor de 55 km linksaf.
Aangekomen bij OCP zullen we ons op het terras lekker warm kunnen houden bij een van de vuurkorven en onder het genot van een drankje en een bruine fruitschaal lekker kunnen nagenieten van de mooie fietsrit door het Twentse landschap.

Aanmelden kan door uiterlijk 11 februari een mailtje
te sturen naar recreatie@mtbhettwentseros.nl

Bij deze de gpx bestanden van de Snerttocht van aanstaande zondag 13-2-2022 de 40 en de 55km