Start2Bike: stap met een zeker gevoel op je mountainbike

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op zaterdag 19 maart 2022. Onze startlocatie is bij de ingang van Outdoor Challenge Park vanaf parkeerplaats P4 op Het Hulsbeek, Bornsedijk 105,  7576 PG te Oldenzaal. Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In 4 trainingen van elk 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen.

Voor wie

Ben je pas begonnen met mountainbiken of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan dit voorjaar de Start2Bike-trainingen bij het MTB Het Twentse Ros in Oldenzaal.

  • Startdatum: zaterdag 19 maart 2022 (vervolgdata: zaterdag 26 maart, 2 en 9 april 2022)
  • Tijd: 13.00 – 16.00 uur
  • Start locatie: Nabij de ingang van Outdoor Challenge Park, Parkeerplaats P4 op

   Het Hulsbeek, Bornsedijk 105 te Oldenzaal

  • Deelnamekosten: € 37,50 voor 4 trainingen
  • Wat neem je mee: MTB, helm, voldoende drinken

Schrijf je in voor Start2Bike

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl en lees voor meer informatie en het max. aantal deelnemers. De inschrijving is geopend.

We hebben als MTB Het Twentse Ros enkele leen-/huurfietsen beschikbaar, dat geldt ook voor enige helmen. Meer info hierover tref je aan op de website van  www.start2bike.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met onze trainer via het op de website vermelde mailadres.

Dit leer je

Als mountainbiker ben je na 4 lessen getraind om een tocht van 25 kilometer te voltooien.

Deskundige trainers

Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen je alle kneepjes van het mountainbiken bij. Denk aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen.

Over Start2Bike

Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten en fietsenwinkels organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van 4 zaterdagen op locaties in heel Nederland. Ook in Oldenzaal.