Wedstrijd afdeling

De wedstrijd afdeling van Mountainbike vereniging Het Twentse Ros bestaat uit wedstrijdrijders en rijdsters vanaf LJC-categorie 1 (8 jaar) tot en met de junioren. Samen met een enthousiast team van trainers, begeleiders en een wedstrijd commissie hebben we de doelstelling om ieder kind op zijn eigen niveau in een plezierige setting het beste uit zichzelf laten halen door het creëren van een positieve wedstrijdmentaliteit en het aanbieden van specifieke trainingen en ondersteuning. Hierbij werken we door middel van uitdagende maar altijd plezierige trainingen toe naar wedstrijden.

In de zomerperiode wordt er getraind op de dinsdag, woensdag en donderdag avond (techniek, duur en wedstrijd specifiek) en wanneer er geen wedstrijden zijn ook op de zaterdagochtend. In de winterperiode wordt er op dinsdag en zaterdag gefietst en is er aanvullend een core-stability training en een spinning training.

Voor wat betreft de wedstrijden staan de Landelijke Jeugd Competitie en 3 Nations cup centraal. Dit zijn wedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Daarnaast wordt er deelgenomen aan de regionale wedstrijden zoals de Veluwse Wintercompetitie, MaxiPromo wintercompetitie, GOW-wedstrijden en de wintercompetitie Havelte/Steenwijk.

 

Organisatie wedstrijd afdeling

De wedstrijd groep wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers gedragen. Hieronder staan de namen genoemd met de functie binnen de afdeling. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar ouders die ons willen helpen de kinderen een leuke tijd te bezorgen binnen de wedstrijd groep.

 

Samenstelling wedstrijd commissie

  • Jasper Reenalda Voorzitter/aanspreekpunt                 tel: 06-54684469
  • Frank Zwiep Trainingen jeugd
  • Simone Struik Communicatie/organisatie jeugd
  • Simon Dragt Communicatie/organisatie nieuwelingen/junioren
  • Guido Schoofs Nieuwelingen/junioren

Hoofdtrainer:

Frank Zwiep

Trainers:

Stefan Krupers, Bart Postma, Nico Kok, Dennis Lansink, Maarten Hollweg, Ralph Kamphuis

 

Hoe werkt het?

Iedereen die het leuk vindt om fanatiek te fietsen/trainen en wedstrijden te rijden is welkom.

Het eerste jaar dat je mee traint moet je de intentie hebben om wedstrijden te gaan fietsen. En het zou leuk zijn als je dat ook een keer doet.

Het tweede jaar verwachten we wat meer. Dan moet je in ieder geval vijf wedstrijden uit de LJC of 3 Nations competitie fietsen om mee te kunnen blijven trainen binnen deze groep.

De wedstrijd groep is er voor de kinderen die vallen onder de LJC-jeugdcategorieën (8 t/m 14 jaar) en in de categorie nieuwelingen (15-16 jaar) en junioren (17-18 jaar).

De trainingen zijn afhankelijk van de categorie op de dinsdag woensdag en donderdag avond en in bepaalde periodes ook op de zaterdagochtend. In het winterseizoen verzorgen we ook nog binnen activiteiten zoals Spinning en Core Stability. Naast de normale trainingen en wedstrijden zijn er ook speciale trainingsdagen op uitdagende locaties voor de renners.

Informatie over het wedstrijd fietsen kun je vinden op deze site www.knwu.nl natuurlijk kun je ook een mailtje sturen naar wedstrijdjeugd@mtbhettwentseros.nl

Ben je enthousiast en wil je meedoen stuur dan een mailtje naar bovenstaand mailadres aan de hand daarvan kunnen we je vertellen wanneer je mee kunt doen met de trainingen.

 

Kleding

Wedstrijdrijders van MTB het Twentse Ros die deelnemen aan wedstrijden op de MTB, racefiets of veldritfiets zijn verplicht dit te doen in de clubkleding van het Twentse Ros. Dit omdat dit een verplichting is vanuit de KNWU, maar zeker ook om reclame te maken voor onze eigen club sponsoren.
Verder gaan we ervan uit dat mocht er een renner op het podium komen, dat deze altijd het tenue van het Twentse Ros aan heeft.
Kleding is via deze link te bestellen.

 

Trainingsdagen en trainingstijden

Dag Wintertijd Zomertijd Wat Waar Voor wie?
Maandag 17:45 – 18:45   Core stability    
Dinsdag 18:00 – 19:30   Techniek OCP Alle categorieën
Dinsdag   18:00 – 20:00 Techniek Even weken OCP

Oneven weken Royal Plaza

Alle categorieën
Woensdag ..:.. – ..:..   Conditie   Nieuwelingen/junioren
Woensdag   ..:.. – ..:.. Conditie   Nieuwelingen/junioren
Donderdag 17:30 – 18:30   Spinning SportTime LJC
Donderdag   18:30 – 20:00 Duur OCP Alle categorieën
Zaterdag 9:30 – 11:30   Conditie OCP LJC
    9:30 – 11:30 Conditie OCP LJC
De zaterdag training vindt alleen plaats wanneer er geen wedstrijden zijn.

 

Wedstrijden:

Er is een landelijke jeugd mountainbike competitie. In de periode van maart tot en met oktober wordt er een 20-tal wedstrijden georganiseerd door het hele land. Voor de nieuwelingen en junioren is er een NL-mountainbike competitie en een 3-Nationscup. Hier doen we met de wedstrijd groep aan mee. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de KNWU. We gaan ervan uit dat iedereen die mee traint binnen de wedstrijdgroep gemotiveerd is om deel te nemen aan deze wedstrijden.

Om aan deze competitie te kunnen deelnemen moet je in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie van de KNWU. Deze kun je aanvragen via MijnKNWU op de site van de KNWU.