De jeugd wedstrijdgroep van MTB Het Twentse Ros houdt zich naast trainingen en adviezen, natuurlijk ook bezig met deelname aan wedstrijdstrijden in de vorm van Landelijke Jeugd competitie, clubkampioenschappen, GOW veldritcompetitie en kunnen de leden ook deel nemen aan wedstrijden “over de grens”. Maar altijd met de gedachte dat de wedstrijdsport ook plezierig moet zijn en blijven.

 

Organisatie jeugd wedstrijd afdeling

Organisatie wedstrijd afdeling
De wedstrijd jeugd groep wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers gedragen. Hieronder staan de namen genoemd met de functie binnen de afdeling. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar ouders die ons willen helpen de kinderen een leuke tijd te bezorgen binnen de jeugdwedstrijd groep.

 

Leden Jeugd wedstrijd afdeling

Jasper Reenalda  – Voorzitter/aanspreekpunt                                                                                                                                    Tel:  06 – 54 68 44 69

Frank Zwiep – Training coördinator dinsdag

Pauline Engelbertink – Ledenadministratie                                                                                                                         [e-mail]   wedstrijdjeugd@mtbhettwentseros.nl

Simone Struik – Communicatie / Organisatie

Simon Dragt – Planning / Algemeen

Guido Schoofs – Coördinator Nieuwelingen

 

Hoofdtrainers:

Frank Zwiep
Bart Postma

 

Trainers:

Stefan Krupers
Nico Kok
Guido van Olffen

 

Fysiotherapeut

Johan Bos

 

Hoe werkt het:

 • Iedereen die het leuk vindt om fanatiek te fietsen/trainen is welkom
 • Het eerste jaar dat je mee traint moet je de intentie hebben om te gaan wedstrijd fietsen. En het zou leuk zijn als je dat ook een keer doet.
 • Het tweede jaar verwachten we wat meer. Dan moet je in ieder geval vijf wedstrijden uit de jeugdcompetitie fietsen om mee te kunnen blijven trainen binnen deze groep.
 • De trainingen zijn op de dinsdag en donderdag avond van 18.00 tot 19.30uur.
 • In het winterseizoen verzorgen we ook nog binnen activiteiten zoals Spinning en Core Stability.
 • Naast de normale trainingen en wedstrijden zijn er ook speciale trainingsdagen voor de renners.
 • De wedstrijdjeugd groep is er voor de kinderen die vallen onder de jeugdcategorieën 8 t/m 14 jaar en in de categorie nieuwelingen leeftijd 15 en 16 jaar.
 • Informatie over het wedstrijd fietsen kun je vinden op deze site www.knwu.nl natuurlijk kun je ook een mailtje sturen naar wedstrijdjeugd@mtbhettwentseros.nl
 • Ben je enthousiast en wil je meedoen stuur dan een mailtje naar bovenstaand mailadres aan de hand daarvan kunnen we je vertellen wanneer je mee kunt doen met de trainingen

 

Kleding:

Wedstrijdrijders van MTB Het Twentse Ros dienen te voldoen aan onderstaande kleding reglementen:
Jeugdleden van MTB het Twentse Ros die deelnemen aan wedstrijden op de MTB, racefiets of veldritfiets zijn verplicht dit te doen in de clubkleding van het Twentse Ros. Dit omdat dit een verplichting is vanuit de KNWU, maar zeker ook om reclame te maken voor onze eigen club sponsoren.
Verder gaan we er vanuit dat mocht er een renner op het podium komen, dat deze altijd het tenue van het Twentse Ros aan heeft.
Kleding is via deze link te bestellen.

 

Trainings dagen en tijden

Zomertijd:

 • Dinsdagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur. De even weken starten we vanaf Outdoor Challenge Park in Oldenzaal. De oneven weken vertrekken we vanaf de parkeerplaats aan de Bentheimerstraat. ( Achter de afgebrande Pan ). De trainingsgroep met de oudere jeugdleden en de nieuwelingen traint in de zomer periode door tot 20.00 uur.
 • Donderdagavond  van 18.00 uur tot 19.30 uur. Een duurtraining op de mountainbike voor de sporters die vijf of meer wedstrijden fietsen. Vertrek Outdoor Challenge Park. Om aan de donderdag training mee te kunnen doen heb je de toestemming van de hoofdtrainers nodig.

Wintertijd:

 • Dinsdagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur training op de verlichte crossbaan van het Hulsbeek. Verzamelen bij het Outdoor Challenge Park.
 • Maandagavond core stabiliteit deze is voor de jongens/meisjes ook ouders zijn welkom. Van 17.45 uur tot 18.45 uur is deze training hier zit ook een eigen bijdrage aan vast
 • Donderdagavond spinning bij Sportime in Oldenzaal. Van 17.00 uur tot 18.00 uur is deze training. Hier zit wel een eigen bijdrage aan vast.

 

Wedstrijden:

Er is een landelijke jeugd mountainbike competitie. In de periode van maart tot en met oktober wordt er een 20 tal wedstrijden georganiseerd door het hele land. Voor de nieuwelingen is er een NL mountainbike competitie en een 3 nationscup. Hier doen we met de wedstrijdjeugd groep aan mee. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de KNWU. We gaan er vanuit dat iedereen die mee traint binnen de wedstrijdgroep mee gaat doen aan minimaal vijf wedstrijden. Om aan deze competitie te kunnen deelnemen moet je in het bezit zijn van een basislicentie van de KNWU. Deze kun je aanvragen via de ledenadministratie. Wil je ook meedoen aan het NK dan moet je een wedstrijd licentie hebben. Deze licentie kun je aanvragen via de site van de www.knwu.nl Nieuwelingen hebben altijd een wedstrijd licentie nodig.
Hieronder een smoelenboek met foto’s en een stukje tekst dan naar voren komt als je op de foto gaat staan of klikt.